Komp pro Šturma

naše kalkulačky a problémy s nimi

Komp pro Šturma

Příspěvekod 606_Vencour » úte 27. lis 2012 1:08:22

Zdar, lidi,

slíbil jsem sem dát konfiguraci sestavy na Šturma pro syna ...

grafárnu už mam koupenou ... GAINWARD GTX650 1GB DDR5
(2600Kč s DPH, Grafická karta 1GB DDR5 (5000MHz), NVIDIA GeForce GTX650 (1058MHz), PCIe x16, SLi, 128bit, DVI, HDMI, https://www.alza.cz/gainward-gtx650-1gb ... 350971.htm)

Deska GIGABYTE B75-D3V
(1660 s DPH, Základní deska Intel B75, 2x PCIe x16, DDR3 1600, SATA III, mSATA, USB 3.0, DVI, GLAN, 8ch audio, ATX, sc1155 ... http://www.alza.cz/gigabyte-b75-d3v-d325680.htm)

Procesor Intel Pentium G860
(1600 s DPH, dvoujádro za 1600 s DPH, http://www.alza.cz/intel-pentium-g860-d250789.htm)

Disk Seagate Barracuda 7200.12 500GB s Advanced Format
(1500 s DPH, SATA III, NCQ 16MB cache, 7200ot, ST500DM002, http://www.alza.cz/seagate-barracuda-72 ... 250171.htm)

Paměť Kingston 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9
(900Kč s DPH, http://www.alza.cz/kingston-8gb-kit-ddr ... 149200.htm)

Skříň Cooler Master Elite 310 černo-oranžová
(950Kč s DPH, http://www.alza.cz/coolermaster-elite-310-d127038.htm)

Zdroj Seasonic SS-500ET-F3
(1523Kč s DPH, http://www.alza.cz/seasonic-ss-500et-f3-d167022.htm)

Mechanika LG GH24NS černá
(410Kč s DPH, http://www.alza.cz/lg-gh24ns-cerna-d248808.htm)

plus shánim další klávesnici s trackpointem, ať můžem lítat na něm oba a rozhlížet se ... podle všeho už tu mou Lenovo nedodává, čekam na odpověď od dovozce.
Pak mne čeká asi tahání domácí strukturky a zalištování, možná první switch či jaká krabice ... se ještě uvidí.
Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás, utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny, navzájem. Nejzazší hranice začíná v této síni. Pojďme ji prozkoumat společně.
Jonathan Archer
606_Vencour
 
Příspěvky: 249
Registrován: sob 19. úno 2011 15:06:52

Re: Komp pro Šturma

Příspěvekod 606_Tempik » úte 27. lis 2012 6:15:29

Já bych možná vzal slabší zdroj http://www.alza.cz/seasonic-ss-400et-f3-d167021.htm
Zdroje líp fungují, když jsou "víc" vytížené a tahle sestava je v podstatě hodně úsporná (odběr se vleze dost možná do 200W při maximálnám odběru).
A za ušetřený peníz bych si koupil silnější procesor, nebo něco jiného mimo PC.
606_Tempik
Administrátor
 
Příspěvky: 204
Registrován: sob 27. lis 2010 17:49:00
Bydliště: Brno

Re: Komp pro Šturma

Příspěvekod 606_Vencour » úte 27. lis 2012 8:17:48

Bude to synovo první počítač, do desky můžu časem dát něco silnějšího, tak ať měnim jen procesor nebo přidávam disk ... na takovou grafárnu co už mam doma je 400W doporučených. A mam zkušenost, že disk při roztáčení 40W (asi) požere. Tak mi taková rezerva přijde ok ... nebo ne?
Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás, utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny, navzájem. Nejzazší hranice začíná v této síni. Pojďme ji prozkoumat společně.
Jonathan Archer
606_Vencour
 
Příspěvky: 249
Registrován: sob 19. úno 2011 15:06:52

Re: Komp pro Šturma

Příspěvekod 606_Alllite » úte 27. lis 2012 9:48:24

Holla,

ja jsem nějak dal dohromady svojí budoucí sestavu
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 1C01155I01
606_Alllite
 
Příspěvky: 82
Registrován: pon 29. lis 2010 8:19:00

Re: Komp pro Šturma

Příspěvekod 606_Tempik » úte 27. lis 2012 18:15:14

606_Vencour píše:Bude to synovo první počítač, do desky můžu časem dát něco silnějšího, tak ať měnim jen procesor nebo přidávam disk ... na takovou grafárnu co už mam doma je 400W doporučených. A mam zkušenost, že disk při roztáčení 40W (asi) požere. Tak mi taková rezerva přijde ok ... nebo ne?



Oni doporučují těch 400W pro případ, že si koupíš zdroj od nějakého nevyvedeného výrobce za pár šupů. Tys zvolil asi nejlepší značku a tam je ten rozdíl opravdu veliký a tím výkonem zdroje si můžeš být jistý.
podívej se třeba sem http://extrahardware.cnews.cz/test-recenze-review-srovnani-msi-geforce-gtx-660-oc-vykon-spotreba/strana/0/8 jakou má počítač spotřebu a zto jede na I7 přetaktovaném na 4+GHz, 16GB paměti a dvoujádrové Highendové karty. V systémů to má všechno kolem 100W a hranici 400W pokoří až opravdu žravé dvouchipové karty, nebo dvojice těchto karet. s Normální sestavou se přes 400W prostě nedostaneš. Samozřejmě rezerva na škodu není. Jen to bude ve výsledku víc žrát a výkonnější zdroj je i dražší.
606_Tempik
Administrátor
 
Příspěvky: 204
Registrován: sob 27. lis 2010 17:49:00
Bydliště: Brno

Re: Komp pro Šturma

Příspěvekod 606_Vencour » úte 27. lis 2012 18:59:19

Ok, beru na vědomí. Dík za zhodnocení, bude to 400W ... když budu vědět, doplnim později parametry jednotlivých větví zdroje.
Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás, utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny, navzájem. Nejzazší hranice začíná v této síni. Pojďme ji prozkoumat společně.
Jonathan Archer
606_Vencour
 
Příspěvky: 249
Registrován: sob 19. úno 2011 15:06:52

Re: Komp pro Šturma

Příspěvekod 606_Druindin » úte 27. lis 2012 19:23:52

606_Alllite píše:Holla,

ja jsem nějak dal dohromady svojí budoucí sestavu
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 1C01155I01

Nechtělo by to lepšejší desku? Máš dražší paměti jak desku :D
Nějakou gigabytku se solidstate součástkama.
Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
606_Druindin
 
Příspěvky: 503
Registrován: ned 11. pro 2011 22:50:44

Re: Komp pro Šturma

Příspěvekod 606_Vocko » čtv 23. lis 2017 20:06:23

Po pár letech to tu otvírám... :D
Takže, potřebuju novou sestavu. Limit - 10 000 Kč. Jo, vím, že je to málo, ale vzhledem k tomu, že drtivou většinu času využívám počítač k sledování filmů a projíždění internetu, mělo by to myslím stačit. Mám další drahé koníčky, takže mě budete opravdu těžko přemlouvat, abych tady pár stovek přidal, tady si trošku připlatil...
Vycházím z těchto sestav https://pctuning.tyden.cz/hardware/pc-sestavy/49239-doporucene-herni-pc-sestavy-nizsi-a-stredni-tridy-podzim-2017 a rád bych slyšel doporučení, alternativy... V současném stroji mám Samsung SSD 850 EVO 250GB + HDD 320GB, takže co se týče disků, beru to jako hotovou věc. DVD mechanika je doufám taktéž použitelná.
Pokud mi řeknete, že si na tom zalítám BOS a nebudu mít letadla z deseti polygonů a dohlednost 300m, budu rád. Pokud mi řeknete, že to za tyhle peníze nepůjde, tak si holt nezalítám, víc peněz opravdu dát nechci. Já budu vlastně strašně spokojenej, pokud si budu moct konečně zahrát třeba Fallout 3 na vyšší detaily bez sekání. :D
No.606 (virtual) Squadron RAuxAF

I pád na držku je pohyb dopředu.
Obrázek
Uživatelský avatar
606_Vocko
Administrátor
 
Příspěvky: 85
Registrován: pát 26. lis 2010 18:54:12
Bydliště: Kopidlno

Re: Komp pro Šturma

Příspěvekod 606_Druindin » čtv 23. lis 2017 20:17:33

No deset není moc, to je tak na grafiku :)

Jakej je zbytek stroje co teď máš - procesor deska a paměti

Demonuv kamoš prodává(l) starou dobrou i5 2500K s paměťama a herní deskou, měl to fest čubly na vodníku, ale víc ti řekne/napíše Demon.
Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
606_Druindin
 
Příspěvky: 503
Registrován: ned 11. pro 2011 22:50:44

Re: Komp pro Šturma

Příspěvekod 606_Vocko » čtv 23. lis 2017 20:37:42

Vím, že to je málo, ale počítač je teď na žebříčku priorit opravdu hodně nízko. :/ Začíná to být ale dost nesnesitelný, tak holt aspoň nějakej upgrade.
V přílohách je nejvíc, co dokážu o svym pc říct.
Přílohy
mb.png
mb.png (13.35 KiB) Zobrazeno 11391 krát
m2.png
m2.png (15.32 KiB) Zobrazeno 11391 krát
m.png
m.png (13.22 KiB) Zobrazeno 11391 krát
g.png
g.png (12.67 KiB) Zobrazeno 11391 krát
cpu.png
cpu.png (26.58 KiB) Zobrazeno 11391 krát
No.606 (virtual) Squadron RAuxAF

I pád na držku je pohyb dopředu.
Obrázek
Uživatelský avatar
606_Vocko
Administrátor
 
Příspěvky: 85
Registrován: pát 26. lis 2010 18:54:12
Bydliště: Kopidlno

Re: Komp pro Šturma

Příspěvekod 606_Smis » čtv 23. lis 2017 20:38:24

ja mám i5 2500 + gtx 560 + 8gb ram... a hlavne po tých najnovších patchoch mi to beží dosť slušne a hlavne stabilne. FPSka čo si pamätám (počítadlo fps som mal zapnuté len raz nedávno) som mal okolo 50 60 na stredných detailoch. Ale tiež ma už dosť láka nová zostava, do budúcna aj VR ale to má ešte čas :-)
l]
606_Smis
 
Příspěvky: 68
Registrován: ned 28. lis 2010 18:37:24
Bydliště: Trnava

Re: Komp pro Šturma

Příspěvekod 606_Druindin » pát 01. pro 2017 10:06:38

No Demon sem jaksi není schopnej napsat (což mě ani moc nepřekvapuje). Tak za něho hlásim, že ten jeho kamoš už to prodal.

Asi budeš muset risknout něco ojetýho, pokud to chceš i s grafikou.
Bez grafiky bys to možná dal i v novym, a grafárnu pak dokoupil pozdějc.

Zkusil bych po aukru a inzerátech hledat desku procák a paměti na bázi:
i5 2500K
https://aukro.cz/ga-z68x-ud3h-b3-i5-2500k-16gb-ddr3-6918663082
https://aukro.cz/vysledky-vyhledavani?text=2500k&finished=true&categoryId=100695

i5 3570K
https://aukro.cz/vysledky-vyhledavani?text=3570k&finished=true
Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
606_Druindin
 
Příspěvky: 503
Registrován: ned 11. pro 2011 22:50:44

Re: Komp pro Šturma

Příspěvekod 606_Demon » sob 02. pro 2017 12:55:43

Hola hola, už jsem zde :-) ale stejně to asi bude prd platný ;-)
Zrovna před měsícem prodával kamoš přesně to co potřebuješ - desku, procák a paměti, a ještě by ti zbylo na grafárnu.
Jenže to za týden už měl prodané.
Pak se na jednom našem místím internetovém bazárku objevilo skoro to samé, taky výhodně, ale po tom se zaprášilo ještě ten den :-/
Je to škoda, protože to bylo přesně pro tebe a protože nové komponenty vychází napikaču draze.

Varianty nového HW:
Ramka je jasná - 2x8GB DDR4, méně by už nestačilo a DDR3 už bych do nového kompu asi nedával.
Pokud by to mělo být trochu použitelné, tak je potřeba dnes už 4 jádro,
a dnes je nejlepší cofeelake CPU, jenže na ten jsou zatím jen desky Z370 a ty jsou drahé - dohromady za 10028kč
https://www.czc.cz/223205,223635,211261/kody
jenže to nezbyde na grafárnu a musel by jsi chvíli vydržet na staré.

Pokud bych volil předchozí generaci CPU - kabylake, tak zase musím vybrat 4 jádro, ale to je už i5, celkem drahá,
takže bych musel šetřit na desce a vypadne z toho něco takového
https://www.czc.cz/211261,204096,204575/kody
a zase je to bez grafárny...

Dá se ještě spekulovat, za kolik by se dal prodat tvůj stávající vnitřek, za 1000? 1500? Pokud vůbec...

Ale jak na to koukám, tak jsem ještě více naštvaný, že jsem prošvihl obě dvě terna, co byla přesně pro tebe.

Asi se bude muset číhat na aukru a bazarech, jestli se neobjeví nějaká vhodná jetá kombinace (MB+CPU+RAM)
Jinak se do té ceny nevlezem. Za 13-14 by se dalo něco použitelného vymyslet i s grafárnou, ale za 10 mě žádná nová kombinace nenapadá...
Na HW nejsem ale žádný echt machr, tak třeba něco spásného napadne někoho jiného... :-)
Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
606_Demon
 
Příspěvky: 27
Registrován: pát 23. pro 2011 19:53:24

Re: Komp pro Šturma

Příspěvekod 606_Druindin » sob 02. pro 2017 19:27:51

procesor: I5-3570K + chladič
deska: MSI Z77A-GD55
paměti: Kingston HyperX Predator 2x4Gb 1600Mhz

píše že je to plně funkční a má 100% pozitivní komentáře

aktuální cena: 5300,-
Kup Teď 5900,-

https://aukro.cz/herni-set-i5-6918943797

k tomu jetou grafárnu nvidia gtx970 se 4GB paměti (kvůli dohlednosti v BOX je dobry mít 4GB grafárnu) v ceně okolo 4500,-
https://pc.bazos.cz/inzerat/82357760/GIGABYTE-GTX970-G1.php


jo a ještě bude důležitej zdroj - aby to utáhl a aby měl potřebny kabely. To budeš muset zjistit co máš a jak je to stary.
Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
606_Druindin
 
Příspěvky: 503
Registrován: ned 11. pro 2011 22:50:44


Zpět na Hardware/software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron